Een smoothie is zoveel meer dan simpelweg wat fruit in de staafmixer gooien en mixen maar. Het is de kunst om met alle verschillende ingrediënten een perfecte, heerlijke, frisse en gezonde traktatie samen te stellen.

Kies je fruit

Wij kozen aardbeien, bramen, frambozen, bessen en bananen als basis, maar elke combinatie van fruit is geweldig. Maak een tropische smoothie van ananas, mango en banaan of voeg perziken toe voor een zomers tintje. Streef naar ongeveer minimaal 3 kopjes fruit. Wij willen uiteraard graag dat je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, fruit binnenkrijgt.

Vers of bevroren fruit

Voor smoothies is bevroren fruit het beste en het voordeligste. Het fruit is misschien niet altijd even mooi. Maar wel lekker voordelig. Aangezien het toch in de mixer gaat. Hoeft fruit niet mooi te zijn. Bijkomend voordeel, je voorkomt een stukje voedselverspilling. En dat vinden wij uiteraard dubbel zo mooi. Daarnaast mixt bevroren fruit relatief eenvoudig, net als vers fruit en geeft het gratis ijs, wat een echt lekkere koude smoothie oplevert, om maar mooi van te genieten. Als je geen bevroren fruit hebt, laat je vers fruit dan 20 minuten invriezen voor je het mixed, of voeg ongeveer een half kopje ijsblokjes toe en mix het tot een mooie gladde substantie!

Bindmiddel toevoegen

Wij gebruiken ongezoete yoghurt in onze smoothie. Onze voorkeur gaat uit naar de plantaardige variant op yoghurt, kwark of melk. Maar de traditionele amandelboter of chocoladevla (erg lekker met aardbeien) zijn uiteraard ook prima als optie. Traditioneel is ongeveer 1/2 kopje prima geschikt. Als je van dunnere, makkelijke drinkbare smoothies houdt, kun je de hoeveelheid bindmiddel vergroten.

Smoothie Mixen met

Amandelmelk is geweldig voor de extra nootachtige smaak, maar kokosmelk past goed bij een tropische smoothie en geeft een rijkere, romigere smaak. Klein tipje van de sluier. Let er op dat niet iedereen fan is van de typische smaak van kokosmelk. Maar volle melk of vruchtensap volstaan ook goed. 1 kopje vloeistof maakt de perfecte gladde substantie naar onze voorkeur.

Maak een Smoothie als prachtige traktatie

Voeg wat spinazie of boerenkool toe voor extra voeding. Smaken als verse munt, kaneel of honing, tillen elke smoothie naar een hoger niveau. Ook hiervoor geldt dat munt een typische, vrij sterke smaak heeft. Vraag vooraf naar de gewenste smaken of speel anders op safe en kies voor de meer neutrale smaken. Mocht je voor jouw vriendinnen een smoothie gaan bereiden.

Wij geven graag extra tips. Afwisseling is goed voor peis en vree. Wissel een smoothie eens af met een overheerlijke fruitsalade.

Related Posts