Champagnecocktails. We nemen elk excuus om iets te vieren, en niet alleen op oudejaarsavond. Dus wat is een betere manier om het te vieren dan met een beetje mousserende wijn? Vanzelfsprekend en natuurlijk, Champagne drinken op zich is leuk, maar deze leuke cocktails geven elk feest meteen een feestelijk tintje. Bekijk onze 40 recepten voor inspiratie, en maak je klaar om flessen te laten knallen!

En maak je geen zorgen. We weten dat champagne een beetje prijzig kan zijn. Dus sla gerust een voorraadje in en gebruik voor deze cocktails welke mousserende wijn je maar wilt. Probeer er alleen op te letten of ze droog of zoet zijn, en pas eventuele toegevoegde zoetstoffen (zoals simpele siroop) daarop aan.

Als het op champagnecocktails aankomt, zijn wij helemaal weg van de Watermeloen Mimosas. Het beste daaraan? Als je eenmaal de verhouding weet (4 delen mousserende wijn op 1 deel sinaasappelsap). Wees extra creatief. Of geen fan van een van de ingrediënten? Wissel limonade, granaatappelsap, kersensap… De mogelijkheden zijn haast eindeloos. Geen mimosa’s voor de brunch? Dan kun je je een cocktail met iets meer drank veroorloven. Zoals onze perzik bellinis (met toegevoegde vanille wodka) of piña colada mimosa’s (met toegevoegde kokosnoot rum).

Drankjes maken voor een grote groep? Er gaat niets boven het combineren van een hele fles (of twee of drie) bubbels. Met wat sap of bruisende frisdrank om je gasten echt in vervoering te brengen. Probeer eens een brunchpunch (met ananas en sinaasappelsap) of de perzikprosecco punch (met een beetje seltzer toegevoegd zodat het niet zo boozy is).

Bekijk voor meer drankinspiratie al onze beste cocktailrecepten en al onze favoriete cocktails die jouw champagne echt zullen opfleuren!

Onze favoriete cocktails

Classic Mimosa
French 75
Brunch Punch
Mimosa Margaritas
Lemosas
Confetti Champagne
Prosecco Mint Julep
Appel Cider Spritz
Bessen Mimosas
Prosecco Punch
Kersen Bomb Mimosa
Christmas Punch
Champagne Jell-O Shots
Granaatappel Mimosas
Aardbei Shortcake Mimosas
Creamsicle Punch
Aperol Spritz
Paloma Mimosa
North Pole-adas
Christmosas
Champagne Margaritas
Appel Cider Mimosas
Jingle Juice
Vanille-Perzik Bellinis
Peppermunt Bark Mimosa
Harvest Punch
Tiffany Mimosas
Drunk Jack Frosties
Tequila Sunrise Mimosas
Piña Colada Mimosas
Champagne Mules
Karamel Appel Mimosas
St. Germain Spritz
Dole Whip Mimosa
Mimosa Floats
Arnold Palmer Mimosa
Shirley Temple Mimosas
Mermaid Mimosas
Limonade Mimosas
Watermeloen Mimosas

Foto en licentie: Pexels. Gratis licentie voor stockfoto.