Deze gezonde Chickpea curry, ook wel bekend als Chhole. Is een Indiaas gerecht en een voedingsrijke, smaakvolle kikkererwten curry. Dit gerecht bereid je met het onderstaande recept in ongeveer 20 minuten.
Is kikkererwten curry goed voor gewichtsverlies?
Vezelrijke peulvruchten zoals het Chickpea curry kikkererwten gerecht, kunnen je helpen je doelen voor gewichtsverlies te bereiken. Peulvruchten staan bekend om hun hoge concentratie vegetarische eiwitten, vezels en belangrijke vitaminen en mineralen. Een half kopje gekookte kikkererwten levert maar liefst 6 gram voedingsvezels. Het is algemeen bekend dat het verhogen van je vezelinname kan helpen bij het afvallen. De 7 gram proteïne die je krijgt van een half kopje gekookte kikkererwten, kan je ook helpen een voller gevoel te krijgen, wat een effectieve methode is voor gewichtsbeheersing.
Hoe bewaar ik restjes Chickpea curry
De Chickpea curry kikkererwten curry kan in een luchtdichte verpakking maximaal drie dagen in de koelkast bewaard worden. Om het opnieuw op te warmen kun je het in de magnetron warm laten worden. Kikkererwten curry is ook gemakkelijk in te vriezen. Portioneer het en bewaar het in vriesbestendige bakjes voor maximaal twee maanden. Zorg ervoor dat je de bakjes labelt zodat je de houdbaarheidsdatum in de gaten kunt houden.
Ingrediënten
1 middelgrote serrano peper, in drieën gesneden
4 grote teentjes knoflook
1 stuk verse gember. Ongeveer tussen de 3 a 6 cm (naar eigen smaak wens), geschild en grof gehakt
1 middelgrote gele ui, gesnipperd (3 cm)
6 eetlepels canolaolie, druivenpitolie of een andere olie naar wens
2 theelepels gemalen koriander
2 theelepels gemalen komijn
½ theelepel gemalen kurkuma
2 ¼ kopjes zoutvrije tomatenblokjes uit blik met sap
¾ theelepel zout
2 blikken kikkererwten van 500g totaal, afgespoeld
2.5 theelepels garam masala
2 grote kookpannen
Tot slot. Verse koriander voor de garnering.
De Chickpea curry bereidingswijze
Pulseer de serrano, knoflook en gember in een keukenmachine tot ze fijngehakt zijn. Schraap de zijkanten eraf en pulseer nogmaals. Voeg ui toe; pulseer tot het fijngehakt is, maar niet waterig.
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het uimengsel toe en bak, af en toe roerend, tot het zacht is, 3 tot 5 minuten. Voeg koriander, komijn en kurkuma toe en bak, al roerend, 2 minuten.
Pulseer de tomaten in de keukenmachine tot ze fijngehakt zijn. Voeg toe aan de pan samen met zout. Zet het vuur laag en laat het, onder af en toe roeren, 4 minuten sudderen. Voeg kikkererwten en garam masala toe, zet het vuur zachtjes, dek af en laat nog 5 minuten koken, af en toe roeren. Serveer de Chickpea curry met koriander, indien gewenst.