Als je erover nadenkt, kan elk voedsel een snack zijn. Of het nu een ‘restje’ is van de vorige dag of echte gezonde tussendoortjes. De meesten mensen eten graag iets kleins tussen de hoofdmaaltijden door.

Tussendoortjes helpen ons regelmatig de lange werkdagen en activiteiten overleven die ons weghouden van de koelkast.

Nog belangrijker is dat tussendoortjes ook gezond kunnen zijn als je de juiste keuzes maakt. Fruithapjes kunnen bijvoorbeeld worden verdeeld in drie categorieën: De biologische onbewerkte fruitstukken, de gebruikelijke kunstmatige fruittussendoortjes en die met natuurlijke ingrediënten en smaakstoffen.

Natuurlijk kun je niet altijd gezonde keuzes maken en is het onmogelijk om altijd je ogen te sluiten voor de lekkere, maar oh zo ongezonde snacks.

Wat zijn dan de beste tussendoortjes? De beste op fruit gebaseerde opties, zijn ofwel fruit gummies die voeding in evenwicht brengen met zoetheid, ofwel het tussendoortje van hoge kwaliteit gemaakt met echt fruit. Gummies kunnen vitamines toevoegen maar minimaliseren de toegevoegde suiker; snacks gemaakt met echt fruit kunnen biologische ingrediënten gebruiken en minimaliseren de toevoeging van zout en suiker.

Aangezien de snackwereld voortdurend groeit, hebben wij de lijst teruggebracht tot 3 keuzes die wij de beste vinden. Dus lees verder voor de allerbeste tussendoortjes, en meer!

De gezondste tussendoortjes

Gezondheid hoeft niet op de laatste plaats te staan, ook niet als het gaat om lekkere snacks.
Kies bij voorkeur voor het biologische, onbewerkte fruit of groente.
Wij hebben een lijst opgesteld van wat wij beschouwen als “gezonde” snacks. Hier is onze zorgvuldig samengestelde lijst:

1. Fruit. Bijvoorbeeld een appel of peer. Maar er is meer. Wij hebben elders op de site een 20 tal van ons favoriete, gezondste fruit beschreven.
2. Groente. Bijvoorbeeld kleine tomaatjes of paprika’s. Deze zijn tegenwoordig verkrijgbaar in makkelijke meeneem ‘snack verpakking’.
3. Noten. Bijvoorbeeld. walnoten, of amandelen. Eenvoudig verkrijgbaar op de markt. Maar ook de supermarkt heeft er tegenwoordig in overvloed beschikbaar.

Meer informatie is beschikbaar bij het officiële Nederlandse: Het Voedingscentrum.

Related Posts