De 20 gezondste vruchten. Als het gaat om het eten van meer gezonde voedingsmiddelen, kan het niet misgaan. Om een lang verhaal kort te maken: elk stuk fruit is een goede optie. Onderzoek heeft aangetoond dat het eten van minimaal, drie tot vier porties per dag de stemming verbetert en het risico op hart- en vaatziekten, obesitas en diabetes type 2 vermindert.

Toch eet volgens het Voedingscentrum slechts 16% van de Nederlanders voldoende fruit, ongeveer 1 tot 2 kopjes per dag. Velen van ons missen ook voldoende voedingsvezels, calcium, kalium en magnesium, die allemaal in overvloed voorkomen in producten. Kalium, bijvoorbeeld, helpt bij het handhaven van een gezonde bloeddruk en je krijgt het gemakkelijk binnen in bananen, pruimen en meloen. De vezels in fruit ondersteunen ook een betere spijsvertering en vullen je met minder calorieën, waardoor het een slimme keuze is voor je algemene gezondheid en kan helpen als je probeert af te vallen.

Of je nu voor vers of bevroren fruit kiest, maak het als je doel om meer fruit in elke maaltijd te verwerken. Strooi gemengde bessen in de ochtendhavermout of op toast met volle roomboter, neem een banaan of een tros druiven mee als tussendoortje, naar school, je werk, in de middag, of stop avocado in een gezonde salade bij het avondeten. Hoe je het ook wendt of keert, meer fruit eten is goed voor je lichaam en geest. Waar wacht je nog op? Kies een van de 20 gezondste vruchten en maak er een heerlijke vruchtensalade van!

Related Posts