Dit recept met geroosterde wortels is zo lekker dat je er nog meer en meer wilt! Verse kruiden en een geurige olie geven de groenten een rijke, aardse smaak.

Het recept voor oven geroosterde wortel, pastinaak, rapen, zoete aardappelen en bieten. Maakt wortelen, pastinaak, rapen en bieten tot een feestelijk bijgerecht. Wij weten dat deze bescheiden groenten misschien niet de eerste keuze, zou zijn die je maakt op de markt of in de supermarkt, maar er zijn zoveel redenen om ze te bereiden. Het is voedzaam en goed betaalbaar. Kleurrijk, en het beste van allemaal. Ze zijn heerlijk.

Bij dit recept voor geroosterde wortelgroenten hakken wij ze in grote stukken en meng ze met olijfolie, zout, peper en veel verse kruiden. Dan roosteren we ze tot ze zacht en gekarameliseerd zijn. Als ze uit de oven komen, besprenkelen wij ze met een geurige salieolie, die hun rijke, aardse smaak nog rijker en aardser maakt. En als laatste afwerking bestrooien we ze met gebakken salieblaadjes, die een heerlijk knapperig contrast vormen met de zachte geroosterde groenten. Misschien denk je niet dat je tijdens een vakantiediner nog eens teruggaat voor een tweede portie geroosterde wortels, maar probeer dit recept eens, en wij beloven je dat je dat zeer zeker zult doen.

Geroosterde wortels receptuur: De ingrediënten

Wat je nodig hebt om dit geroosterde wortelgroenten recept te maken:

Wortelen, natuurlijk! Wij gebruiken voor dit recept: Rode bieten, gouden bieten, wortelen, pastinaken, zoete aardappelen en rapen. Ze vullen dit eenvoudige bijgerecht met krachtige kleuren en zoete, aardse, bittere en nootachtige smaken.

Olijfolie – Je doet wat bij de groenten om ze bruin en zacht te laten worden in de oven en gebruikt meer voor de salieolie.

Verse kruiden – We roosteren de groenten met gehakte rozemarijn, salie en tijm. Grill meer hele salieblaadjes om te gebruiken als garnering op het eindgerecht.

En zout en peper – Om alle smaken te laten knallen!
Na groenten komt fruit. Probeer na het hoofddiner eens een frisse, fruitige en gezonden fruitsalade om het diner in stijl af te sluiten.

Related Posts