Deutz Rosé Champagne: Een blend (mengsel van meerdere heerlijke druivensoorten) van de eerste Pinot Noir grands crus. Uit de Montagne de Reims met een vleugje Chardonnay (respectievelijk ongeveer 70% – 15%). Zijn specifieke stijl en kleur zijn het resultaat van het bijmengen van ongeveer 7% rode wijn afkomstig van oude wijnvaten op de heuvel Grande Montagne de Reims, met name van een perceel dat bekend staat als ‘craie de belemnites’. De wijnvaten zijn zeer goed gelegen en behoren tot Deutz.

Deutz Rosé Champagne – Etiquette bij inschenken

Deze Deutz Rosé Champagne kan zowel als aperitief als bij de maaltijd worden gedronken, waarbij hij perfect past bij carpaccio van rundvlees, zalm met champignons, eend met rode bessensaus, gebraden lamskoteletjes of bepaalde verse en romige kazen, zoals Brillat Savarin of Chaource.

Smaak, geur en kleur

Op het eerste oog: Een veelkleurige kleur met sterke roze tinten en fijne belletjes.

Geur: Fris en direct met aroma’s die doen denken aan kersen, bramen, granaatappels en rode bessen.

Mondgevoel en afdronk: De wijn toont een heerlijk volle body die perfect aansluit op de neus. De smaken doen denken aan verse aardbeien en frambozen. De afdronk heeft een aangenaam zuur karakter dat bijdraagt aan de indruk van finesse van deze romantische en evenwichtige wijn.

Foto en licentie: Pexels. Gratis licentie voor stockfoto.

Leave A Comment