Deutz Classic Methusalem. Met meer dan 170 jaar ervaring is Maison Deutz een van de grootste champagnemerken. De eerste cuvée van het gamma. Deutz Classic Methusalem is een echte gastronomische champagne die perfect de stijl van Deutz belichaamt. Gekenmerkt door zijn eigenheid, elegantie en evenwichtigheid.

De fijnheid van Chardonnay, de structuur van Pinot Noir en het fruit van Meunier resulteren in een complexe. Harmonieuze en perfect uitgebalanceerde wijn tussen frisheid en fruit, in een zeer chique uitlopende fles.

De mooie gouden kleuren onthullen een geuraroma waarin frisheid duidelijk overheerst. En waar tonen van acaciabloemen, wit fruit, vanille en citrusvruchten zorgen voor een ronde, gourmand en licht zurige cuvée. Een opvallende en expressieve champagne, met een goede lengte die in de mond blijft hangen op belletjes van een ongelooflijke finesse.

Een fijne en verfijnde champagne, die voldoende energie in de mond biedt om zowel als aperitief als tijdens een chique, lichte en gastronomische maaltijd te worden gedronken!

Smaak

Voor het oog: Het oog wil uiteraard ook wat. De kleur is diep goudkleurig met een zeer fijne parelring. Deutz signatuur, kenmerkend voor wijnen die lang op de wijnmoer hebben gerijpt.

De geur: Het zeer expressieve bouquet onthult allereerst florale geurtonen (meidoorn, witte bloemen). Vervolgens maken aroma’s van toast, amandelspijs en rijp fruit (appels, peren) het bouquet compleet.

De eerste slok: Het combineert de frisheid van de Chardonnay, de zachtheid van de Pinot en een elegante vinositeit. De aroma’s smelten en de textuur is zijdeachtig. De wijn rondt af op de afdronk met een zeer aanhoudende fruitige noot.

Van druivensap tot prachtige champagne

Deutz Classic Methusalem is het resultaat van het mengen van de oogst van verschillende jaren.
Elk jaar wordt een bepaald aandeel reservewijnen (20 tot 40%) in de cuvée verwerkt om de samenhang, de complexiteit en de typische stijl van het “Maison” te garanderen. De harmonie van de Deutz Classic Methusalem is te danken aan de kwaliteit van de druiven, de selectie van de jaargangen (20 tot 30), alle uit de Marne, en het juiste evenwicht tussen de drie grote druivenrassen van de Champagne: Pinot Noir (1/3), Pinot Meunier (1/3) en Chardonnay (1/3).

Deutz Classic Methusalem als aperitief

Deze zeer “klassieke” champagne is de meest prestigieuze van het Deutz gamma. Een ideaal aperitief, waarbij het kan worden geserveerd met vers fruit, groente, vis, gevogelte en wit vlees in het bijzonder.

Een geweldige champagne waarvan je nu of de komende jaren kunt genieten. Deze champagne kan terecht worden gezien als een van de beste, betaalbare champagnes. De Deutz Classic Methusalem heeft tot slot een verrassende fles die het geheel in stijl afmaakt, perfect om de mooiste momenten van het leven te vieren.

Foto en licentie: Pexels. Gratis licentie voor stockfoto.