Pommery Brut Royal is een bekende champagne van de holding Vranken-Pommery Monopole. Het bestaat sinds 1858, toen Alexandre Louis Pommery, voormalig houthandelaar en Narcisse Greno met hulp van Louise Pommery. Mede vanwege financiële onderliggende oorzaak. Semi gedwongen werden om uit het pensioen te komen en zich toe te leggen op het maken van champagnes.

De erfenis van de inspanningen van hem wordt vandaag weerspiegeld in de heldere flessen van het huis. De vele variëteiten en het zeer opmerkelijke domein, met een van de meest interessante architectuur van de mousserende wijn.

Pommery’s belangrijkste aanbod: De Brut Royal, is de eerste Brut champagne die in 1875 aan de mainstream werd aangeboden. Het is gemakkelijk te herkennen aan de Frans blauwe etiketten met grote hoeveelheden goudkleur. Andere stijlen zijn de even levendige Rose en de Blanc de Blancs. Die allemaal relatief betaalbaar zijn met een kostprijs van onder de 40 euro.
Zal de Pommery Brut Royal champagne door zijn smaak en flair de zintuigen meer prikkelen dan zijn directe concurrenten?

Details

Herkomst: Reims, Regio: Champagne-Ardenne, Frankrijk
Kosten: Ongeveer E40 per fles en verkrijgbaar bij diverse slijterijen
Mengverhouding (%): Pinot Noir/Chardonnay/Pinot Meunier (33/33/33%)
Rijping: Ongeveer 3 jaar

In het glas

Uiterlijk: Zachte gouden tinten, met goede, fijne belletjes.

Geur: Een combinatie van zoete, rijpe citrus- en bessenaroma’s met slechts een vaag spoor van gistigheid.

Smaak: Een slokje Brut Royal brengt een zoete, gesuikerde smaak van rijpe citroenen, grapefruit.
De afdronk is droog en evenwichtig, met een snel vervagend smaakverloop op de tong met een redelijke smaakdiepte en geen overdreven zuurgraad.

Opmerkingen: Combineert goed met ziltige gerechten of zoute snacks.

Aanbevelingen

Feestpotentieel: Hoewel slechts licht abstract in termen van merkbekendheid. Is de Pommery een plezierige aanvulling op een feest bij ziltige gerechten als oesters.

Als geschenk: Pommery Brut Royal is een kleurrijk en levendig geschenk om bijvoorbeeld een verjaardag net even wat extra allure te geven. Zo kun je gelijk het nieuwe jaar, feestelijk beginnen.

Voor gewoon thuis in het huis: Voor deze prijs kan de champagne het beste worden gereserveerd voor speciale feesten en gelegenheden.

Spijs en vree: Zoals met de meeste Bruts is een match met verse hartige smaken een goede match. In ons geval gebruikte wij licht gezouten zoutjes (snack) en oesters die heel goed passen bij de evenwichtige afdronk van de champagne.

Score en oordeel: Pommery Brut Royal

Score: 6.5
Een kleurrijke champagne met een solide smaak. Levendig, fris en smaakvol.
Voor ongeveer E40 biedt het een goede prijs/kwaliteit.

Foto en licentie: Pexels. Gratis licentie voor stockfoto.