Wat is een avocado?

Een avocado is een wit-groene vrucht met een grote pit en een donker leerachtig vel. Ze zijn ook bekend als advocaatpeer. Avocado’s zijn een echte favoriet op de groente en fruitafdeling. Staan bekend als: vruchtgroenten. Zijn het hoofdingrediënt voor Guacamole (Mexicaanse avocadomousse). Ze komen in veel gerechten voor, van salades en wraps tot smoothies. Dus wat maakt deze advocaatpeer, zo’n topper?

De voedingswaarde van avocado’s

Avocado’s bevatten veel calorieën. De aanbevolen portiegrootte is kleiner dan je zou verwachten: 1/3 van een middelgrote avocado (50 gram). Een ons bevat 50 calorieën.

Avocado’s bevatten veel vet. Maar het is enkelvoudig onverzadigd vet, een verantwoord vet dat het slechte cholesterol helpt verlagen, zolang je ze met mate eet. Maar gelukkig geldt dat laatste voor alles wat je eet.

Avocado’s bevatten bijna 20 vitaminen en mineralen. Avocado’s bevatten weinig suiker. En ze bevatten vezels, waardoor je langer een voldaan gevoel hebt. Studie wijst uit dat participanten, die een verse halve avocado aan hun lunch toevoegden minder eetlust kregen, om de volgende 3 uur te eten dan degenen die de vrucht niet consumeerden.

Voordelen van avocado’s voor de gezondheid

Een gezonde levensstijl met voedzaam voedsel kan ziekten helpen voorkomen en omkeren. Avocado’s zijn een gezond voedingsmiddel dat je kunt toevoegen aan een gezond en evenwichtig dieet. De vitaminen, mineralen en gezonde vetten die je uit avocado’s haalt, dragen bij om ziekten te voorkomen en je lichaam in goede conditie te houden.

Avocado bereiden

Bewaar avocado’s op kamertemperatuur, maar denk eraan dat het 3 dagen kan duren voordat ze rijp zijn. Om het rijpingsproces te versnellen kun je ze samen met een appel of banaan in een papieren zak doen. Wanneer de buitenste schil zwart of donkerpaars is en meegeeft bij lichte druk, zijn ze klaar om te eten of in de koelkast te leggen.

Was ze voor het snijden, zodat vuiligheid en bacteriën niet van het mes op het vruchtvlees terechtkomen.

Hoewel Guacamole waarschijnlijk het populairste gerecht is om avocado te eten, kun je het ook pureren en door de pasta verwerken, gebruiken als vervanger voor boter of olie, op broodjes smeren of in plakjes snijden met een zacht gekookt eitje.

Avocadogerechten in een restaurant

Als je bestelt in een restaurant, let er dan op, dat niet alle avocadogerechten gezond zijn. Sommige gerechten. Zoals avocado frietjes en avocado rolletjes. Zijn bedekt met beslag en vervolgens gefrituurd, waardoor ze veel meer calorieën en ongezonde vetten bevatten.

Related Posts