Verse muntblaadjes geeft dit munttheerecept een verleidelijke en oh zo heerlijke kruidensmaak. Omdat deze thee is gemaakt van een kruid in plaats van theebladeren, wordt hij beschouwd als kruidenthee en bevat het in tegenstelling tot een gewone thee, geen theïne. Theïne in thee ook wel cafeïne genoemd. Je kunt genieten van een kopje muntthee voor het slapen gaan zonder dat je, je zorgen hoeft te maken dat je ongewenst wakker blijft.

Je kunt de munt in dit recept variëren, zolang hij maar vers is. Groene munt of pepermunt zijn klassieke keuzen, maar andere soorten werken evengoed. Je kunt zelfs een eigen kruidenmengsel bedenken met variaties als: Gembermunt, appelmunt, lavendelmunt of sinaasappelmunt. Je kunt gedroogde munt gebruiken voor thee, maar dat is niet te vergelijken met de smaak van verse kruiden. Serveer het warm of koud, gezoet of ongezoet en met of zonder citroen of sinaasappel. Het is gemakkelijk aan te passen aan jouw smaak en aan te passen aan elke drinker die bij je op bezoek komt.

Als je van muntthee houdt maar de voorkeur geeft aan een cafeïne houdende drank, is Marokkaanse muntthee, gemaakt van een mengsel van groene thee (met cafeïne) en muntblaadjes, misschien iets voor je. Voor een zomerse verkoeling kun je een ijs-munt-thee recept overwegen.

Ingrediënten

2 kopjes water
12 verse muntblaadjes (pepermunt of groene munt of een eigen kruidenmengsel naar smaak)
1 tot 2 theelepels suiker (of honing of een zoetje): optioneel
1 kopje ijsblokjes: optioneel
2 schijfjes citroen of sinaasappel: optioneel
Vers citroensap of sinaasappelsap: optioneel

Maak je eigen muntthee a.d.v. een paar eenvoudige stappen

Breng het water aan de kook.

Haal het kokend water uit de waterkoker of theepot en voeg de verse muntblaadjes toe. Laat de muntblaadjes 1 tot 3 minuten trekken, afhankelijk van de gewenste sterkte. Tip! Ben je gangbare supermarkt thee gewend? Verse, eigen gezette thee kan sterk van smaak zijn. Het advies is om de thee in het begin niet te sterk te maken.

Filter het water met een theefilter en verwijder de muntblaadjes.

Voeg optioneel zoetstof toe. Begin met 1 theelepel per kopje en voeg naar wens meer toe.

Vul bij de koude variant de glazen met ijs en schenk de thee erover. Giet de thee in mokken als je deze warm serveert. Garneer met schijfjes citroen of sinaasappel en/of een drup citroensap, sinaasappelsap naar smaak.

Related Posts