De gezonde kleine snack verwijst naar de inname van andere voedingsmiddelen gedurende de dag dan de hoofdmaaltijden. Snacks bestaan meestal uit kleinere voedselporties verdeeld over de maaltijden.

Noten zijn altijd een goede keuze als het gaat om gezond snacken, omdat ze veel vezels, eiwitten en gezonde vetten bevatten. Als je einddoel gewichtsverlies is, raadt het voedingscentrum noten aan omdat ze je langer een voldaan gevoel geven dan andere snacks. Het voorkomt de lekkere, snelle trek naar ongezond voedsel. Hoewel alle noten voedzaam zijn, bieden bepaalde noten verschillende voordelen.

Hoewel het onderzoek naar de vraag of snacken helpt bij het afvallen niet eenduidig is. Zijn er aanwijzingen dat het verhogen van de maaltijdfrequentie door snacken kan helpen bij het beheersen van de honger en het verbeteren de vitaliteit.

Vers fruit is altijd een gezond tussendoortje. Voor een creatieve traktatie op de gezonde kleine snack kun je een stuk fruit combineren met een paar noten, kwark, magere kaas, of wat volkoren granen en magere melk. Of probeer een kopje bessen of aardbeien met een eetlepel gesmolten chocolade om te dippen. De gezonde kleine snack is er in velen soorten en maten. Onze favorieten zijn:

Vers fruit en groenten.
Bevroren fruit.
Fruit eigen fruitsap of water.
Ongezouten noten en zaden.
Gesneden vers fruit en groente (verkrijgbaar in handige meeneem-onderweg verpakking).

Related Posts