Velen kunnen de esthetische aantrekkingskracht van een glas champagne en champagne cocktail feest goed herinneren. Als populaire associatie met het iconische champagneglas, waarbij het glas omhoog gaat om iets te vieren.

Alles, van de verrukkelijke smaak tot de glamoureuze flessen waarin hij wordt geleverd. Zet ons ertoe aan om champagne op te nemen in alle toast’s op het begin van nieuwe en gelukkige tijden. Met inbegrip van huwelijksreizen en nieuwjaarsvieringen.

Maar je hoeft niet te wachten op de volgende grote gebeurtenis om wat bubbelplezier te beleven. Omdat feesten overal ter wereld hoogtijdagen vieren. Nu de Coronavirus avondklok verleden tijd lijkt. Zijn er legio mogelijkheden en lijken alle remmen los. Hoe origineel en absoluut verrukkelijk zou een cocktailfeest met champagne zijn voor alle liefhebbers van feestjes? Daarom hebben we voor deze blogpost besloten een gids samen te stellen voor de beste (en misschien wel je eerste!) champagne cocktail feest, met aanbevelingen voor het creëren van de juiste sfeer, de perfecte muziek en natuurlijk het juiste glaswerk.

De bubbels

We schreven champagne “cocktail” party. Hoewel kwaliteitscampagne een smaak is om te koesteren, kan hij het gehemelte verdoven door een overdaad aan koolzuur. Om dit tegen te gaan, raden we aan verschillende cocktails te maken met champagne als basis. Enkele klassieke keuzes zijn French 75, de Cardinale en natuurlijk de favoriet van het huis, Black Velvet.

Het is aan jou om te kiezen om alle recepten op te nemen of te concentreren op één. Vergeet vooral niet om voldoende ingrediënten bij de hand te hebben, zodat je niet naar de supermarkt hoeft te rennen in het midden van de nacht, wat ook voor je een leuke tijd zou moeten zijn!

Omdat dit een feest is, mag je niet vergeten om wat lichte snacks mee te nemen. Hoewel de exacte koolhydraten die je kiest om de drankjes op te drinken zullen variëren, hebben wij enkele ideeën over hoe je ze kunt presenteren. Opvallende elegante gerechtjes, perfect voor kleine cocktailhapjes, dienen een dubbel doel, zowel functioneel als esthetisch!

De glazen

Nu je het perfecte menu voor de avond hebt samengesteld, is het tijd om het juiste glaswerk te kiezen. Ongetwijfeld het leukste deel, met eindeloos veel opties om uit te kiezen. Kies bargerei (bestek) dat aansluit bij de toon van jouw feest.
Als je gewenste setting stijlvol en traditioneel is, kies dan voor flauwe of geen etsen op helder glas.

Bovendien, als je nieuw glaswerk koopt, zorg er dan voor dat je investeert in kwaliteitsstukken die ook na de dag van het feest gebruikt kunnen worden. Om de juiste sfeer te creëren, adviseren wij sfeerverlichting, barartikelen en misschien zelfs gloednieuw cocktailmeubilair.

De muziek

Er gaat niets boven een goede sfeer. Hoewel de bovenstaande punten je zullen helpen dat te bereiken. Zal de muziek die je kiest als aanvulling op de setting. Het feestje echt “afmaken”. Wij stellen voor dat je begint met meer energieke muziek, zodat het feestje een beetje los komt en het ijs gebroken. Naarmate de gesprekken van de gasten meer op de voorgrond treden, kun je overschakelen op zachtere alternatieven. Klassiekers uit de jaren ’70 of zachte jazz uit de jaren ’60 doen het altijd goed! Maar bedien je een jong publiek. Champagne gaat met haast alles prima samen. Dus ook Progressive of snoeiharde Techno muziek leent zich er goed voor.

Hoe je ook creatief omgaat met dit bruisende feest, we hopen dat het (precies de juiste hoeveelheid) feestgedruis genereert in je omgeving en dat je geïnspireerd raakt om meer recepten en verschillende opties uit te proberen. Op naar het ideale champagne cocktail feest.

Foto en licentie: Pexels. Gratis licentie voor stockfoto.